O oră de mișcare pe săptămână poate preveni depresia

O oră de mișcare pe săptămână poate preveni depresia

Chiar și un minim de exerciții fizice poate aduce beneficii extraordinare. Un studiu recent realizat de către „Black Dog Institute” arată că și o oră de mișcare pe săptămână asigură o protecție importantă împotriva depresiei.

Datele reieșite din cercetarea „Black Dog Institute” arată că exercițiile fizice regulate, indiferent de durată și intensitate au beneficii importante asupra sănătății organismului, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic. Așadar, sa demonstrat că și o oră de mișcare pe săptămână are o contribuție importantă pentru prevenirea depresiei. Studiul a fost publicat în „American Joural of Psychiatry” mai demonstrează că beneficiile exercițiilor fizice regulată se manifestă indiferent de vârstă și sex.

Studiul a fost unul de amploare deoarece pentru obținerea rezultatelor au fost monitorizate 33.908 subiecți norvegieni pe o perioadă de 11 ani. Echipa de cercetători a descoperit că 12% din cazurile de depresie înregistrate ar fi putut fi prevenite dacă subiecții ar fi fost dispuși să facă cel puțin o oră de mișcare pe săptămână.

Cercetătorii care au lucrat la studiu spun că descoperirile pe care le-au făcut nu sunt o premieră. Faptul că sportul contribuie la prevenirea depresiei, dar premiera este cuantificarea potențialului preventiv al sportului.

Rezultatele acestui studiu sunt încă un argument în favoarea sportului practicat în mod regulat. În același timp, pledează pentru introducerea sportului în ghiduri și tratamente pentru sănătatea psihică, dar și o promovare mai intensă a mișcării ca metodă de prevenție a afecțiunilor psihice.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu