cupio.ro/

MANUAL DE UTILIZARE A CREIERULUI. PROFU MINȚII, PAUL OLTEANU | Fain & Simplu Podcast Mihai Morar 014

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Arhitectul minților deștepte, Paul Olteanu, autorul Mind Architect, este invitatul lui Mihai Morar în episodul 014 din podcastul Fain și Simplu.

Mihai a reușit și de această dată să facă un podcast care te prinde 100%, pentru că pune întrebările care ne preocupă pe toți: ”De ce dragostea durează trei ani?”, ”Din ce e alcătuită fericirea?” sau... ”Câtă inimă există în creier?”
Iar Paul are darul pe care numai spiritele mari îl au: vorbește pe înțelesul tuturor despre psihanaliză, neuroștiință și coaching, inspirând audiența și făcându-i pe oameni să evolueze și să-și scimbe modul de a gândi.

Show notes

Schimbarea felului de a gândi
7:30 Paul Olteanu crede că doar aplicând câteva principii inspirate de neuroștiință avem șansa să schimbăm felul în care gândim și ne purtam într-o generație.

Metafora elefantului și a călărețului
35:35 Metafora propusă de Jonathan Haidt în cartea sa ”The Happiness Hypothesis” este cel mai simplu mod de a înțelege cum funcționează mintea.

Attachment theory
37:52 Plecând de la teoria atașamentului a lui John Bowlby, Paul spune că ”Vestea bună e că, orice matriță s-a scris se poate recabla, vestea proasta e că ... orice matriță s-a scris se poate recabla.”

Terapie și coaching
53:10 ”Cum te duci cu mașina la mecanic o dată pe an sau o dată la 10.000 de kilometri, ar fi bine ca măcar o dată în viată să ne ducem și noi la o verificare.”

Alegeri în relații
54:00 Despre atracție, dragoste la prima vedere și arhetipuri din trecut.

De ce dragostea durează 3 ani
55:32 Pentru că, așa cum spune, Paul Olteanu, în maxim 3 ani, ”călărețul” (rațiunea) se prinde cu cine s-a cuplat ”elefantul” de fapt.

Importanța somnului
1: 14:20 Matthew Walker, care a scris ”De ce dormim”, zice că, dacă somnul nu era util, în sute de milioane de ani de evoluție, găseai măcar o specie care să nu doarmă.

Stresul și efectele lui
1:17:38 De la oboseala plăcută, în care simți că mai poți, la stresul cronic și la anxietate.

Efectele negative ale social media
1:22:30 Hipercompetitivitatea plus social media este bombă cu ceas.

Din ce e alcătuită fericirea
1:43:45 Un procentaj care ne dă de gândit: genetică – 50% , circumstanțe – 10%, alegeri – 40%.

#FainSiSimplu #MihaiMorar #PaulOlteanu #MindArchitect

Sursa: Youtube / Fain & Simplu cu Mihai Morar

melimeloparis.ro