H&M propune o colectie de rochii de seara din materiale ecologice

H&M propune o colectie de rochii de seara din materiale ecologice

Brandul de imbracaminte incearca diferite tipuri de tesaturi obtinute din materiale reciclate, pentru a veni cu o alternativa sustenabila pe piata hainelor. În contextul actual, atat economic, dar si in ceea ce priveste problemele de mediu, companiile trebuie sa preia initiativa si sa gaseasca noi variante pentru sustenabilitatea activitatii lor si diminuarea efectelor negative pe care le au asupra mediului inconjurator.

Anul acesta, H&M, unul dintre cei mai mari producatori de haine din lume, a decis sa lanseze o colectie de rochii de seara care nu sunt facute din materiale conventionale, ci din materiale reciclate. Pentru a obtine materialul perfect pentru rochiile ecologice, cei de la H&M au folosit o tesatura bionica, desprinsa din filmele SF, in a carei compozitie a intrat plastic si alte deseuri regasite pe cursurile raurilor, in ochiurile de apa, sau in locurile umede, cum ar fi mlastinile sau stufarisurile. Principalele elemente componente ale acestei tesaturi sunt sticlele de plastic si pungile de plastic.

Surprinzator, acest material ecologic este foarte moale si placut la atingere, asa ca poate fi folosit atat la rochii de seara foarte elegante, cat si la haine casual.

Planul H&M este sa descopere materiale prietenoase cu mediul din care sa-si poata construi absolut toate colectiile, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu