Folia de aluminiu: aliat de nadejde sau dusman?

Folia de aluminiu: aliat de nadejde sau dusman?

Desi exista o credinta populara conform careia aluminiul este este considerat un material extrem de nociv pentru sanatatea organismului nostru, folia de aluminiu continua sa aiba multiple intrebuintari practice in gospodarie.

Deci cea mai frecventa utilizare a acesteia este pentru asezarea preparatelor la cuptor in tava, de-a lungul timpului, ea a reusit sa castige aprecierea gospodinelor si sa capete, treptat, o sfera largita de intrebuintare.

In virtutea acestei controverse, o sumedenie de specialisti si-au pus o intrebare extrem de apasatoare, si anume, daca folia de aluminiu poate fi categorisita drept un aliat de nadejde, sau, din contra, un dusman, care actioneaza negativ asupra starii noastre de sanatate pe termen lung.

Aparent, aceasta si-ar putea dovedi inutilitatea si implicit si fie catalogata drept un dusman al omului. Dar oamenii i-au gasit numeroase intrebuintari de uz casnic. Iar tocmai aceste multiple utilitati o transforma intr-un veritabil aliat.

In continuarea articolului expunem cateva dintre acestea!

Folia de aluminiu-folosita drept palnie

V-ati gandit vreodata ca o bucatica de hartie ar putea sa fie utilizata pe post de palnie? Dar oare cum au reusit oamenii sa faca dintr-o simpla folie un adevarat instrument folosit drept suport pentru a turna lichidele? Folia are o mare flexibilitate. Si tocmai aceasta flexibilitate ii confera posibilitate de a fi modelata. Aluminiul este un material care permite trecerea lichidelor. Iar inventivitatea oamenilor s-a dovedit a fi, inca odata, o arma in beneficiul sau. Asadar, daca nu detii in casa o palnie obisnuita, poti recurge la acest truc pentru a turna lichidele.

Ajuta la calcarea hainelor pe ambele parti

Folia de aluminiu este perceputa ca un bun protector dar si izolator si conductor termic. Din acest motiv, ea se incalzeste foarte repede si ajuta la calcarea rufelor pe o parte si pe alta. Asezata pe masa de calcat, aceasta este un bun inlocuitor al paturei, prevenind arderea hainelor.

Permite ascutirea foarfecelor

Folia are o parte un pic mai taioasa. In plus, are si ceva proprietati abrazive. Aceste caracteristici unice i-au facut pe oameni sa ii gaseasca o noua intrebuintare. Prin taierea de 7-10 ori a unei bucati, se poate ascuti foarte usor foarfecele si se poate indeparta rugina depusa.

Prelungeste viata bateriilor

folia de aluminiuSursa: Sanatate BZI.ro

Aluminiul se remarca ca fiind si un bun conductor termic. Din acest motiv, folia de aluminiu ajuta la conservarea energiei vietii bateriei, prelungindu-i durata de viata.

In acest fel, scutiti o cheltuiala inutila si un drum epuizant la market.

Indeparteaza tensiunea statica de pe haine

Lama, acrilicul, dar si alte materiale sintetice sunt furnizori principali te tensiune, facilitand electrizarea hainelor la contactul cu mainile. Dar oamenii au gasit si o solutie pentru a inlatura aceasta problema realmente sacaietoare. Si-au dat seama ca se pun cateva bine din folie de aluminiu in masina de spalat, efectul electrostatic va inceta, hainele nu se vor mai electriza, iar scamele nu se vor mai depune pe ele.

Curata obiectele din argint

Pare greu de inchipuit, dar se pare ca argintul si aluminiul fac casa buna impreuna. Folia de aluminiu pusa dedesubtul vasului de argint faciliteaza procesul de curatare a obiectului. Nu uitati ca, pentru a obtine cele mai bune rezultate, este bine sa presarati o mana de bicarbonat de sodiu, sare si putina apa fierbinte.

Intensifica semnalul WI FI

Traditie incorporata in modernism! Cam asa s-ar putea traduce aceasta facilitate pe care o prezinta folia de aluminiu. Aluminiul, un bun conductor, intervera cu undele WI FI, imbunatatind semnalul. Ce ai de facut? Foarte simplu! Luati pur si simplu o bucata din folia de aluminiu, pliati-o in mai multe straturi si montati-o pe suprafata router-ului, formand astfel un ecran.

Previne arderea bucatelor

“Branza buna in buduf de caine!”, cam asa s-ar putea traduce operatiunea “arderea”. Desi au un gust apetisant, calitatea alimentelor are de suferit in conditiile in care o parte a lor sunt expuse prajelii excesive. Asezata de fundul cratitii, folia de aluminiu ofera o protectie sporita tigailor si permite prepararea mancarurilor fara ulei. Astfel, preparatele devin mult mai dietetice si sanatoase.

Un instrument excelent de sigilare a pungilor

Probabil ca v-ati lovit, macar odata, de problema pungilor care nu se pot inchide. Pentru ca pungile sa fie securizate, tot ce trebuie sa faceti este sa asezati pe marginea acestora o bucata de folie, pe care sa o calcati usor cu fierul. Rezultat garantat si griji mai putine!

Evident, aceste dovezi sunt mai mult decat ilustrative pentru a demonstra ca folia de aluminiu s-a transformat din dusman intr-un veritabil aliat al omului in treburile gospodaresti.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu