Dormitul pe burta iti poate provoca probleme de sanatate

Dormitul pe burta iti poate provoca probleme de sanatate

Aceasta este una dintre cele mai intalnite pozitii de somn, insa medicii recomanda sa incercam sa adormim si in alte pozitii. In perioada de sarcina, femeile nu pot dormi decat pe spate, iar dupa aceasta perioada majoritatea sunt tentate sa incerce sa doarma pe burta. Aceasta pozitie este foarte linistitoare si este usor sa devina rapid pozitia noastra preferata de somn. Insa aceasta ne poate cauza probleme de sanatate grave:

1. Dureri de gat
Atunci cand stai pe burta, trebuie sa iti intoci capul intr-o parte pentru a putea sa dormi. Odata ce ne-am obisnuit sa dormim pe burta, putem observa sa preferam sa intoarcem capul intr-o singura parte, ceea ce pe termen lung face ca vertebrele gatului sa fie sensibile, din moment ce intind o perioada lunga de timp ligamentele si muschii care protejeaza coloane cervicala. Poti reduce problemele cauzate de dormitul pe burta prin neutilizarea unei perne.

400-06769645c_774_500Sursa Foto: Berkeley Wellness

2. Intepenirea spatelui
O coloana sanatoasa are o forma subtila de S atunci cand este privita din lateral. Atunci cand dormi pe burta, curbura naturala a coloanei este exagerata in partea inferioara, ceea ce intinde prea mult ligamentele care tin sira spinarii stabila. Dormitul pe burta iti poate provoca o durere de spate in partea inferioara. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra sanatatii tale. Poti incerca sa pui o perna sub pelvis pentru a reduce nivelul de stres pus pe partea inferioara a spatelui.

lower-back-pain-s1-factsSursa Foto: Medicine Net

3. Intinde-te
Poti incerca doua pozitii din yoga care te vor ajuta sa elimini durerile de sate cauzate de pozitia in care dormi: “pisica si vaca” si ” pozitia copilului”.

1d0957d55d96b26a_Cat-Cow-Pose.xxxlarge_1Sursa Foto: PopSugar

Child-PoseSursa Foto: PopSugar

Sursa Articol: PopSugar / Foto: One Jive

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu