Descopera care sunt cele mai indragite flori ale primaverii

Descopera care sunt cele mai indragite flori ale primaverii

Flori ale primaverii pentru o bucurie de neuitat

Primavara este anotimpul in care natura renaste. Copacii incep sa inmugureasca, sa infloreasca si sa infrunzeasca. Primele flori ale primaverii incep a-si face aparitia inca de la sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie.

De foarte multe ori, trecerea de la sezonul hibernal la cel cald se face treptat. Insa, datorita schimabrilor climatice, zilele cu temperaturi ridicate incep sa devina din ce in mai frecvente inca din primele zile ale primaverii.

Mai jos realizam un top al celor mai indragite flori ale primaverii, in ordinea aparitiei acestora:

Ghioceii

flori ale primaverii-ghioceii
Sursa: Public Domain Pictures

Denumiti, pe buna dreptate, si vestitorii primaverii, ghioceii sunt primele flori care ne insotesc in lungul drum catre sezonul estival. Micuti si fragili, aceste flori gingase sunt primele din suita de flori ale primaverii. Ghioceii se regasesc, adesea, in curtile oamenilor, insa pot fi cumparati de la vanzatorii ambulanti si oferiti drept cadou cu ocazia zilei de 1 martie.
Plantele sunt foarte rezistente, iubesc vremea mai rece, iar prospetimea lor dureaza mai mult in conditiile unor zile mai racoroase.

Originari din Europa si Asia, ghioceii sunt plante cu bulbi si au 2-3 frunze lungi si subtiri, de culoare verde inchis.

Cu flori albe ce rasar pe fiecare dintre bulbi, ghiceii au trei petale franjurate, cu margini verzi, care formeaza un fel de tub ce cuprinde cele 3 petale albe mari si impozante.

Bulbii de planteaza toamna devreme, la 8-10 cm adancime, intr-un loc insorit sau partial umbrit. Ghioceii au nevoie de un sol bine drenabil, bogat in humus, care sa nu se usuce pe timpul verii.

Fiind o planta perena, pot di lasati in acelasi loc pentru mai multi ani, mutati sau inmultiti. In momentul plantarii, este nevoie de materie organica pe post de ingrasamant natural.

Zambilele

zambilele-rafinatele flori ale primaverii
Sursa: en.wikipedia.org

Zambilele sunt unele din acele flori ale primaverii care au un parfum aparte si un miros imbietor. La doar o saptamana-doua dupa inflorirea ghioceilor, zambilele apar si ele in curtile si gradinile oamenilor. Culorile mov, roz sau alb al acestor flori, parfumul mereu patrunzator,  sunt combinatia perfecta de imagine si simt la inceputul primaverii.

Originare din Orientul Mijlociu, zambilele sunt o planta perena, cu rol decorativ in gradini si gospodarii. Se pot cumpara sau cultiva foarte usor in ghivece. Ele se dezvolta foarte bine pe soluri fertile, bine drenate, in locuri insorite.

Zambilele sunt acele flori ale primaverii nu foarte pretentioase, care se adapteaza usor la conditii de clima mai rece sau mai calda. Se uda destul de putin si rezista destul de mult daca sunt puse in apa.

Frunzele lor au o forma alungita, cu o lungime de 25-30 de cm, iar bulbul are pana la 10 cm. Paleta multicolora de flori este grupata in cel mai ingenios mod in cate 5-10 flori, pentru a da o atmosfera ametitioare.

Preferate de femeile tinere, dar si de cele trecute de 40 de ani, zambilele reliefeaza in cel mai sublim mod personalitatea, puritatea si eleganta feminina.

Lacramioarele

Sursa: Flickr.ro

O serie de legende se ascund in spatele acestori indragite flori ale primaverii. Aceste plante fragile, insa extrem de parfumate pot fi oferite oricand unei doamne. Lacramioarele sunt, alaturi de ghiocei, simbolul gingasiei, al puritatii, al cuminteniei, dar si al intelepciunii. Se spune ca domnii care ofera femeilor un buchet de lacramioare ascund, in suflet, o dragoste pura, neimpartasita si ascunsa. Se spune ca femaia care indrageste aceste flori este timida, dragastoasa si gingasa.

Lalele

Originare din Olanda, lalelele nu au un miros la fel de persistent precum zambilele sau lacramioarele. Aceste flori semete, cu o tulpina ferma, umplu campurile sau gradinile prin culorile lor vii si petatele catifelate. Lalelele sunt flori ale primaverii preferate de femeile puternice, indraznete si intreprinzatoare. Sunt originare din Sudul Europei, Asia, Nordul Africii, Anatolia si Iran. Iubesc clima blanda si se ofilesc, adesea, la caldura torida a verii si sub razele arzatoare ale Soarelui.

Sursa: Public Domain Pictures

Florile lalelelor ofera cea mai spectaculoasa combinatie de culori, pornid de la nuante de rosu, moz sau roz, cu alb sau galben.

In Romania, lalelele infloresc in lunile martie-aprilie si sunt oferite drept cadou doamnelor cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie. Exprima tarie, pasiune si fermitate.

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

One thought on “Descopera care sunt cele mai indragite flori ale primaverii

Adauga comentariu