Decor de sarbatoare in miez de primavara

Decor de sarbatoare in miez de primavara

Decor inedit pentru masa de Paste

Pastele vine cu o sumedenie de traditii pe care pastram cu drag, dar stim cu totii ca decorarea casei nu este un obicei foarte intalnit la noi romanii. Asta nu insemna ca fiecare dintre noi nu poate sa-si creeze propriile traditii de familie care sa faca sarbatorile mai frumoase. De Paste, intamplinarea invitatiilor este un adevarat ritual in Romania. De aceea, un decor de sarbatoare la capta, intotdeauna, privirile musafirilor de toate varstele, creand o atmosfera de sarbatoare splendida si propice depanarii amintirilor placute.

Daca te afli in lipsa de idei, poti oricand sa implestesti traditiile de odinioara cu idei proaspete si colorate. Astfel, crengutele pe care le-ai rupt din gradina pentru a curata copacii sau gardul viu se pot transforma rapid in coronite primavaratice care vestesc venirea sarbatorilor pascale.

Un al decor de sarbatoare inedit ar putea fi realizat din flori, panglici si oua vopsite. Alaturi de acestea, coronta creata anterior se poata agata la usa casei.

Decor de sarbatoare- alte idei originale

decor de sarbatoare Paste
Sursa: Breslo :: Breslog

Pentru un decor de sarbatoare iesit din comun, matisorii pastrati in vaza sau chiar plantele cu crengi mai rezistente pot fi impodobite cu oua pictate. Daca nu detii oua din plastic, cea mai eficienta metoda este sa golesti ouale de albus si galbenus pentru ca acestea sa fie cat mai usoare. Pentru a crea modele originale, se pot da doua gauri cu ajutorul unui obiect ascutit. Se sufla intr-una dintre ele pentru a goli continutul, dupa care se picteaza dupa propria preferinta.

Casa se mai poate impodobi si cu iepurasi decupati din fetru sau din carton. Modele de iepurasi ii vor bucura in special pe copii, care vor fi incantati sa creeze chiar si ei decoratiunile. Iepurasii colorati din carton cu codite facute din ciucurasi de lana se pot insira cu usurinta pe o ata. Se confectioneaza 3 moturi de dimensiuni diferite, pentru capul, corpul si codita iepurasului. Toate acestea se lipesc si se adauga urechile, nasul si ochii din fetru.

Pe scurt, modelele de decor de sarbatoare sunt preferatele acestei perioade minunate din an, care confera casei o imagine de basm. Creativitatea si maiestria fiecaruia dintre noi pot ajuta la obtinerea unor decoruri sclipitoare si cuceritoare pentru invitati. Asa ca, aceste decoruri realizate fara multi bani merita sa fie incercate.

Bucurati-va de sarbatori pascale de neuitat!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu