cupio.ro/

De Ce Ne Îngrășăm? Ce Putem Face Să Ne Menținem în Formă?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Stim cam ce ar trebui sa facem pentru a slabi, avem o intreaga colectie de articole la categoria dieta & nutritie si majoritatea revistelor pentru femei ne bombardeaza cu astfel de articole. Intrebare este insa: stim cum am ajuns sa avem kilogramele in plus?

Indiferent ca sunt multe kilograme in plus sau acelea 5 de urma, care se dau cel mai greu jos, nu vom reusi sa slabim decat atunci cand intelegem care este cauza exacta pentru care ne ingrasam. Surpinzator, sunt foarte multe obiceiuri care sunt dusmani ai siluetei si pe care le ignoram complet. Stii despre ce e vorba?

Saritul peste mese. Nu degeba ziua trebuie sa aiba 3 mese importante. Daca ai impresia ca sarind peste una dintre mese vei slabi mai repede, afla ca nu. Daca organismului i se da o singura masa pe zi, el stie ca trebuie sa retina tot ce primeste la acea masa, pentru ca urmatoarea va fi peste 24 de ore. Daca insa mancam de mai multe ori pe zi, maxim de 5 ori, la intervale regulate si in cantitati mici, organismul arde mai mult pentru ca nu traieste cu spaima ca va fi infomatat, ci stiind ca isi va primi in curand ratia. Cu cat mesele sunt mai regulate, cu atat metabolismul va fi mai accelerat. Cu cat mesele vor fi mai rare, va arde caloriile intr-un rimt mai lent.

Mananci prea repede si in locuri nepotrivite. Stiai a numai dupa 20 de minute de la prima imbucatura incepi sa simti senzatia de satietate? Ce e faci daca intreaga ta masa dureaza 5 minute? Mananci repede, nu mesteci destul mancarea si asta iti afecteaza foarte mult nu doar metabolismul, ci si silueta. La finalul mesei e vei simti plina si balonata. Mananca in schimb foarte incet, lasand tacamul jos dupa fiecare imbucatura si mestecand de cel putin 30 de ori fiecare inghititura. Chiar daca masa va dura mai mult, vei manca mai putin ca si cantitate.

ingrasare

Cam pe acelasi principiu functioneaza si mancatul in fata televizorului. Pentru ca esti atenta la programul tau perefat, ignori cu desafarsire ceea ce ai in farfurie. Nu doar ca manaci haotic, amestecand diverse grupe alimentare si facand adevarate bombe calorice, insa mananci mult mai mult cantitativ. Fa-ti o regula: niciodata nu mananc altundeva decat la masa din bucatarie si fii atenta in special la petreceri, unde distrasa de muzica si de socializare, nu iti mai dai seama de cate ori ti-ai umplut farfuria de la bufetul suedez

Folosesti farfurii gigantice. Normal ca o pulpa de pui pare minuscula pe un platou, insa pe o farfurioada de cafea, pare de-a dreptul o friptura colosala. Din moment ce ochiu tau vede o cantitate mica de mancare pe o farfurie mare, ii transmite creierului tau mesajul ca a mancat putin. Folosind insa farfurii mai mici, vei vedea ca mananci mai putin si in portii mai rationale. De exemplu, in locul unei alatiere mari, foloseste pentru salata un bol pe care in mod normal il folosesti pentru sos. Vei manca mult mai putin.

Esti stresata. Atunci cand suntem stresati, corpul produce cortisol in exces. Acesta este hormonul care mentine tensiunea si nivelul de glicemie sub control. Cand apar dereglari hormonale pe baza de stres, mancam mai mult pentru a compensa. Ce e mai grav, e ca in general, in aceste momente, avem mereu pofta de ceva dulce si nu ne limitam la un patratel de ciocolata, ci la o tabla intreaga. Pentru a-ti mentine stresul sub control incearca sa faci yoga, exercitii respiratorii sau meditatia, activitati care te ajuta sa te ventilezi si sa judeci lucrurile intr-o lumina mai clara.

Cum scapam de dependenta de ciocolata?

Din punct de vedere chimic, ciocolata este mancarea perfecta. Probabil de aceea este asa de usor sa devii dependenta de ea. Daca tot se apropie Pastele, inseamna ca in curand vom avea de-a face cu faimosii iepurasi de ciocolata. Asta daca nu o sa ni se aplece in timp de la bomboanele primite de Sf. Valentin sau de 8 Martie.

ciocolata-delicioasa

Sa nu crezi ca dependenta de ciocolata este vreun mit, vreo inventie a cofetarilor si a companiilor de dulciuri. Este o conditie cat se poate de reala.

Ciocolata provoaca o dependenta asemanatoare cu cea pentru cofeina. Contine numeroase ingrediente care provoaca dependenta, printre care si thebromina. In plus, ciocolata este foarte dulce si mancarurile cu mult zahar influenteaza nivelurile de serotonina din corp. Serotonina este mood enhancer-ul natural al corpului tau. De ce mancam ciocolata? Pentru ca ne face sa ne simtim bine evident.

Daca nu trece zi in care sa nu mananci ciocolata, nu pentru ca nu vrei ci pentru ca nu poti trai fara ea, atunci e cazul poate sa limitezi consumul. Poti sa incepi prin a renunta la ciocolatele de gen Snickers, Kit Kat, Heidi si bomboanele de ciocolata. Inlocuieste-le cu ciocolata amaruie cu continut de 75 – 85% cacao. Este mult mai sanatoasa si satioasa. Nimeni nu poate manca PREA multa ciocolata amaruie.

O alta idee ar fi sa inlocuiesti o bucata de ciocolata cu o cana de cacao fierbinte. O cana de ciocolata calda are doar 100 de calorii, in vreme ce o tableta de ciocolata de 100 gr are pe putin 500 de calorii. Daca mananci jumatate din ea, asta inseamna 250 de calorii!

Pofta de ciocolata intensa poate fi un semn al deficientei de magneziu. Prin urmare ai putea incerca sa-ti suplimentezi dieta cu doze aditionale de magneziu. Pot sa fie sub forma de suplimente alimentare, sau sub forma de alimente bogate in magneziu precum: fasole, alune, nuci, legume verzi. Cromul este de asemenea indicat pentru cei care doresc sa scape de pofta de dulce.

Poti sa incerci o vreme sa-ti monitorizezi poftele pentru ca pot sa indice momentul cand nivelul de serotonina este cel mai scazut. Acestea scad de obicei in timpul zilei, in jurul orei 16 si seara in jurul orei 20. Daca simti ca se apropie momentul magic, poti sa mananci in loc de ciocolata o banana sau o bucata de papaya. Sunt doua dintre fructele cele mai indicate pentru a da un boost nivelului de serotonina si astfel sa scapi de pofta de a manca ciocolata.

In cele din urma, obiceiul de a manca multa ciocolata poate sa fie legat de starea ta emotionala. La fel cum alti oameni folosesc alcoolul sau medicamentele pentru a obtine un high temporar, unii oameni folosesc ciocolata. Identifica ce emotie declanseaza cel mai des pofta ta de ciocolata si incearca sa-ti dai seama de unde vine. Odata cu realizarea dorintei tale adevarate si ascunse, nevoia de ciocolata va disparea pentru ca stii ce ai incercat sa inlocuiesti cu ea.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » De Ce Ne Îngrășăm? Ce Putem Face Să Ne Menținem în Formă?

melimeloparis.ro