Cum sa te comporti cu un copil furios?

Cum sa te comporti cu un copil furios?

De ce avem un copil furios?

Realitatile zilei de azi si lumea in schimbare, au facut ca noi toti sa avem un grad de nervozitate mai ridicat, datorita stress-ului cotidian si a multitudinii de lucruri pe care le avem de rezolvat intr-un timp cat mai scurt. Din pacate, aceste manifestari se transmit si celor de langa noi, in special celor mici, asadar, ne intrebam de ce avem de-a face cu niste copii furiosi.

Pasi spre controlarea furiei

Primul pas spre controlarea furiei micutului dvs ar fi sa il invatam ca frustarea este ceva normal, acceptabil, in viata sa. Cel mai important aspect este sa gasim, sa directionam si sa controlam acele emotii catre lucruri constructive, nu sa reprimam sau sa negam. Parintii au datoria sa ofere copiilor lor oprtunitatea de a-si exprima in mod liber trairile si emotiilesi sa gaeasca metodele adecvate si caile de comunicare oportune pentru a le controla.

Al doilea pas ar fi ca noi, cei mari sa intelegem ca ei ne gasesc in permanenta intre ciocan si nicovala, mai ales in cazurile in care nu li se da sansa sa isi exprime propriile pareri si, prin urmare, trec profund prin sentimentul neajutorarii.

Al treilea pas ar fi sa intelegem si sa descoperim de ce a devenit un copil furios, ce anume a declansat reactia de nervozitate si sa raspundem nevoilor acestora.

Sursa: www.flickr.com

De ce este declansata furia?

Furia micutului se poate datora unui sentiment de jena, singuratate, izolare sau unui eveniment traumatizant din viata sa. Ei raspund, de cele mai multe ori, cu furie la acele tipuri de situatii in care se simt neajutorati in a intelege in totalitate situatia si de a o modifica, deci aceasta are ca factor tot un raspuns la nemultumirile care ii apasa.

Un copil care este sfidator poate avea acest comportament pentru a face fata dependentei si fricii de a fi singur, deci specialistii califica aceasta reactie ca fiind o manifestare mai mult genetica. Mai mult decat atat, un copil furios care a suferit o pierdere a cuiva drag din familie sau a unui prieten apropiat poate exprima o reactie de nervozitate exagerata cu scopul de a evita tristetea si lipsa de sprijin din partea unei persoane mature. Este nevoie sa nu ai o reactie agresiva fata de acesta, deoarece acest lucru poate duce la o departarea intre tine si nu va mai simti nevoia sa discute cu tine atunci cand ceva ii macina sufletul.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu