Cum ne influenteaza consumul de alcool personalitatea?

Cum ne influenteaza consumul de alcool personalitatea?

Un studiu realizat de cercetatoarea Rachel Winograd, o cercetatoare de la Universitatea Missouri, atrage atentia asupra modului in care personalitatea ne este influentata in functie de consumul de alcool. In cadrul studiului, Winograd a impartit chestionare mai multor studenti prin care ii intreba despre cum se percep pe ei si pe prietenii lor inainte si dupa ce consuma alcool. Cercetatoarea a remarcat cum se schimba trasaturile unei persoane dupa ce consuma alcool, respectiv o persoana cu caracter constiincios, extrovertit sau agreabil.
Iata patru tipuri de betivi identificati de cercetatoarea Universitatii din Statele Unite:

– Tipul “Ernest Hemingway”, care isi schimba foarte putin comportamentul atunci cand este beat.
– Tipul “Mary Poppins”, care este un betiv vesel si placut, ramane la fel de responsabil dupa ce consuma alcool.
– Tipul “The Nutty Professor”, care este intr-o prima faza extroverit, devine si mai extrovertit dupa ce consuma alcool.
– Tipul “Mr. Hyde”, este cel care devine mai putin agreabil, mai putin constiincios pe masura ce consuma tot mai mult alcool.

Ceea ce este cu totul interesant este faptul ca majoritatea participantilor la studiu, au apartinut tipului “Ernest Hemingway” si doar 15% au fost apartinatorii tipului “Mary Poppins”.

Un alt aspect care a reiesit in urma acestui studiu este acela ca atunci cand bem alcool tindem sa ne cream o imagine mai “roz” despre noi comparativ cu imaginea in care ne vad ceilalti.

Sursa: Agerpres

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu