cupio.ro/

Cum combatem durerile de spate? Metode eficiente!

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Durerile de spate se intalnesc la un numar mare a populatiei. Potrivit datelor recente, aproximativ 65-80% din populatia globului s-a confuntat macar odata in viata cu un episod neplacut de dureri de spate. Mai mult, circa 10% din populatie se confrunta zilnic cu starile neplacute provocate de durerile de spate.

Aparute ca urmare a unei afectiuni a coloanei vertebrale sau ca urmare fireasca a posturii neadecvate adoptate la birou, durerile de spate inrautatesc confortul personal si scad performantele de la locul de munca.

Acestea sunt de natura diferita. Vorbim de dureri in zona coloanei cervicale, in zona coloanei lombare, care afecteaza in mod negativ activitatea zilnica si mobilitatea sistemului locomotor, dar si starea de spirit si capacitatea de concentrare, mai ales daca provin din zona cervicala.

Progresul medical a facut ca durerile de spate sa poata fi combatute intr-o maniera practica, rapida, prim proceduri non-invazive. Acestea pot semnala probleme medicale severe, de natura osteo-articulara. Cronicizarea durerilor este un motiv serios pentru a va trimite la medic. Supraponderabilitatea, stilul de viata sedentar, pozitiile defectuoase de la birou sau din timpul somnului, alimentatia prea saraca in calciu, colagen, vitamine, minerale poate favoriza instalarea durerilor de spate.

Iata, insa cum putem trata eficient durerile de spate:

1. Masajul

Efectuat de catre personal calificat, masajul este o metoda straveche si certificata medical prin care putem ameliora durerile de spate. Efectuat de catre personal medical calificat, masajul contribuie la relaxarea si decontracturarea musculaturii si diminueaza procesul inflamator. Stimuleaza metabolismul prin actiunea mecanica directa asupra muschilor. Mai mult, actioneaza asupra circulatiei sanguine, iar la nivel cutanat are loc o intensificare a rezidurilor metabolice.

Stimuleaza sistemul imunitar si scade efectele fizice ale stres-ului, in general. Se poate efectua in clinicile de recuperare medicala sau la domiciliul pacientului. Pentru eficienta maxima, se recomanda un set de minim 10 proceduri. In functie de complexitatea si natura afectiunii, sedintele de masaj pot varia intre 10 minute si cel mult 30 de minute.

2. Fizioterapia- pentru a combate durerile de spate

durerile de spate remedii moderne

Sursa: Fiziolife Estetique

Fizioterapia este o alta metoda cu efecte benefice pentru a combate durerile de spate. Aceasta include ultrasunetele, curentii interferentiali, curentii diadinamici,  terapia cu laser si terapia cu unde de soc (shockwave). Printre beneficiile fizioterapiei se numara: accelerarea procesului de vindecare, reducerea senzatiei de durere, cresterea rezistentei la efort, imbunatatirea mobilitatii osteo-articulare si a circulatiei sanguine.

3. Folositi plante cu rol antiinflamator!

Medicina naturista si-a dovedit de-a foarte multe ori eficacitatea in combaterea durerilor osteo-articulare, De aceea, un sfat bun pentru a invinge durerile de spate este de a condimenta alimentele cu un puternic efect analgezic. Ghimbirul, turnericul, cretusca sau scortisoara sunt cele mai bune exemple in acest sens.

De asemenea, reduceti consumul alimentelor cu potential inflamator, precum prajelile, carnea rosie, zaharul, eurile sau produsele pe baza de faina alba.

 

 

melimeloparis.ro