cupio.ro/

Cele mai bune boabe de cafea - cum le aleg?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Calitatea boabelor de cafea este extrem de importanta pentru a obtine o bautura buna si gustoasa, indiferent ca vorbim de cafea neagra/espresso sau bauturi ce contin si lapte precum latte/cappuccino/macchiato.

Pentru a alege cele mai bune boabe de cafea este esential sa cunoasteti cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont si despre care vom discuta in randurile urmatoare. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este si magazinul de unde urmeaza sa va achizitionati boabele de cafea.

Personal, am cumparat cafea de la foarte multe magazine insa cel asupra caruia m-am oprit a fost magazinul coffeepoint.ro. Au magazin online si livreaza foarte rapid iar in plus, aici gasesc cateva din blendurile mele preferate de la Lavazza si anume cele din gama Professional cu punga albastra, pe care nu le gasiti in magazinele de tip supermarket, de exemplu.

Cum aleg cele mai bune boabe de cafea?

In primul rand, pentru a alege cele mai bune boabe de cafea,  trebuie sa iti cunosti foarte bine gusturile in materie de cafea – aici ma refer la faptul ca sunt foarte multe persoane care apreciaza cafelele acide si mai putin pe cele cu o aciditate scazuta, desi sunt un blend foarte bun si atent prajite.

Astfel, haideti sa vedem principalele 6 sfaturi de alegere pentru cele mai bune boabe de cafea.

  • Alege nivelul de prajire care iti place mai mult

Exista o diferenta foarte mare a gustului bauturii obtinute din boabe bine prajite si cele prajite mediu/light.

Nivel de prajire pentru cafea

Daca preferati o cafea cu un gust mai fin, mai delicat atunci alegeti un tip de cafea boabe cu prajire light sau chiar mediu. Au un profil delicat si un gust mai putin amar.

Daca apreciati mai mult o cafea mai amara atunci alegeti boabele de cafea dark roasted (prajite intens).

  • Cantitatea de cofeina pe care o doriti in bautura obtinuta

Credeati ca boabele de cafea prajite intens contin o cantitate mai mare de cofeina? Ei bine, va inselati deoarece o prajire mai intensa a boabelor de cafea nu garanteaza o cantitate mai mare de cofeina in bautura obtinuta.

Cantitatea de cofeina este data si de tipul boabelor de cafea astfel ca boabele de cafea Robusta contin de doua ori mai multa cofeina decat boabele Arabica. Asadar, daca vreti sa beti o cafea tare, cu un continut ridicat de cofeina atunci alegeti boabele de cafea Robusta usor prajite.

  • Cafea single origin sau amestec?

Sunt boabele single origin cele mai bune boabe de cafea? Ei bine, depinde de gustul si preferintele fiecaruia.

Boabele Single Origin sunt, dupa cum le spune si numele, boabe ce provin dintr-o singura locatie – adesea o tara sau o regiune. De cele mai multe ori, boabele cu origine unica sunt cultivate in cantitati mai mici si sunt prajite usor, pentru a permite aromei sa se simta din plin.

Pungile de cafea cu boabe amestec nu se refera numai la blendul de Robusta si Arabica ci pot fi 100% Arabica insa cu boabe din mai multe locatii. De obicei, se amesteca boabe din 2 sau cel mult 4 locuri diferite pentru a oferi cafelei un gust armonios, puternic si aromat.

Tipurile de cafea amestec pot avea note de ciocolata, citrice, alune, caramel etc in functie de zona unde au fost cultivate. Daca va plac cafelele cu o multitudine de arome, atunci blendul este cea mai buna alegere. In magazinul coffeepoint.ro gasiti foarte multe blenduri de cafea, fie ca vreti din gama Professional sau boabe de cafea ale unor branduri cunoscute.

  • Uitati-va cu atentie la data prajirii

Foarte multe tipuri de cafea pe care le gasim in comert, nu au trecuta pe ambalaj si data prajirii boabelor de cafea ci doar data expirarii (desi cafeaua nu este un produs care poate sa expire) si asta pentru ca boabele sunt prajite cu cateva saptamani inainte ca aceasta sa fie ambalata, expediata si ajunsa pe raft.

Cel mai bine este sa consumati cafea proaspat prajita – adica in cel mult 3 saptamani de la data prajirii. Astfel, aroma va fi una bogata si intensa si veti obtine o bautura foarte gustoasa.

  • Arabica sau Robusta?

Cele mai bune boabe de cafea sunt cele Arabica? Raspunsul este unul simplu – cele mai bune boabe de cafea sunt cele pe care voi le apreciati cel mai mult. Sunt foarte multe persoane care iubesc gustul acid si intensitatea puternica a boabelor Robusta dar sunt si persoane care iubesc notele de ciocolata sau caramel din boabele Arabica.

Boabe de cafea Arabica si Robusta

Cea mai vanduta cafea boabe este intr-adevar cafeaua Arabica pentru ca are o calitate mai buna si este putin mai scumpa decat boabele de Robusta.

Din boabele Arabica se obtine o bautura fina si delicata, cu diverse note iar boabele de Robusta ofera o bautura cu un continut ridicat de cofeina, cu o crema densa si un gust intens.

  • Alegeti boabele de cafea in functie de modul de preparare a bauturii

Da, este foarte important sa alegiti blendul de cafea bun pentru modul in care va preparati cafeaua  dar trebuie sa tineti cont si de nivelul de prajire al acestora sau gradul de macinare.

Daca folositi un espressor atunci puteti folosi mai multe tipuri de cafea boabe, cu diverse note, cu prajire medie – intensa (daca le folositi pentru espresso). In schimb, daca preparati si bauturi pe baza de lapte atunci alegeti boabe cu prajire medie.

Pentru prepararea cafelei la filtru, alegeti cafea fructata, aromata si cu o prajire medie spre light, in special single origin si prelucrata prin spalare.

Sfat:

Alegeti intotdeauna cele mai bune boabe de cafea si nu cumparati cafea macinata, ambalata in pungi deoarece isi pierde foarte mult din gust, aroma si intensitate.

Cea mai buna cafea este cea boabe pe care o macinati atunci cand urmeaza sa pregatiti si bautura pentru a obtine o cafea intensa si aromata.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cele mai bune boabe de cafea - cum le aleg?

melimeloparis.ro