Cadouri perfecte de Mos Nicolae pentru cei mici si cei mari

Cadouri perfecte de Mos Nicolae pentru cei mici si cei mari

Ziua este 6 decembrie este asteptata mereu cu sufletul la gura atat de catre cei mici, cat si de catre cei mari, dornici sa vada ce le mai pune Mosul in ghetutele lor. Luna cadourilor debuteaza, asadar, intr-un mod fulminant, Sfantul Nicolae fiind vazut, in mentalul romanilor, ca  un om bland si darnic. Ajutorul celor nevoiasi, ocrotitorul corabierilor si al vaduvelor transcende in fiecare an si se furiseaza subtil pe la casele fiecarui copil ascultator, umplandu-i ghetutele cu o sumedenie de lucruri atragatoare. Alegerea darurilor oferite celor mici trebuie sa tine cont atat de nevoile, cat si de varsta celui ce le va primi. Iata o lista de cadouri perfecte de Mos Nicolae pentru copilasii cu pretentie.

Cadouri simbolice pentru copiii mici

Sursa: Romania TV

In cazul copiilor cu varste cuprinde intre 0 si 4 ani, este foarte greu sa te orientezi asupra unui dar pe care sa il oferi din suflet. Fiind atat de mic, prichindelul va fi orbit de atmosfera fascinanta de moment, amintirea unui dar primit fiind rapid stersa cu buretele de mintea prea “jucausa” a acestuia.

Daca totusi insisti ca cel mic sa aiba parte de cadouri perfecte de Mos Nicolae, pot crea o felicitare facuta chiar cu manutele (hand made). Felicitarea poate fi pastrata intr-un loc foarte sigur, pentru a fi revazuta de catre acesta atunci cand va creste mare. In acest fel, isi va da seama de semnificatia aparte si de valoare inestimabila a lucrului bine facut si va constientita cat de putin importante sunt aspectele materiale ale acestei lumi trecatoare. O papusica finuta sau o masina ultra-moderna pot fi alte doua optiuni care sa aiba “lipici” la categoria lor de varsta.

Cadouri perfecte de Mos Nicolae pentru prescolari

Prescolarii se afla intr-o etapa a vietii lor in care jocul ocupa primul loc in viata lor. Acum, copiii se afla la varsta la care isi doresc sa faca o impresionanta colectie de jucarii. Pe langa dulciuri, poti opta sa ii cumperi jucarii din lemn adaptate dezvoltarii sale, carticele cu povesti pentru copii, din care sa ii citesti in fiecare seara inainte de culcare, figurine sau chiar jocuri Lego sau plastilina. In aceasta perioada de plina dezvoltare, nu sunt lipsite nici papusile Barbie sau filmuletele haioase.

Daruri sofisticate pentru copiii intre 7 si 14 ani

cadouri perfecte de Mos Nicolae pentru scolari
Sursa: eMaramures

Copilaria si preadolescenta sunt cele mai frumose etape ale vietii, sunt perioadele marcante in care au loc transformari spectaculoase din punct de vedere fizic si psihologic. Ajuta-l sa se adapteze cat mai bine solicitarilor de la scoala cumparandu-i manualul sau culegerea de care are nevoie pentru a face mai multe exercitii, o carte de citit adecvata varstei, pentru a-si dezvolta limbajul intr-un mod cat mai armonios. Nu uita ca fructele sunt esentiale pentru un regim de viata echilibrat, asa ca le poti include in ghetutele sale pe langa clasicele dulciuri. Jocul si creatia sunt apanajul varstei lor, asa ca il vor incanta, cu siguranta, cutiutele muzicale, avioanele, trenuletele, trotinetele sau rolele. Stimuleaza-i creativitatea, cumparandu-i un puzzle sau seturi de constructii.

Copiii cu varsta intre 14 si 20 de ani

Adolescenta reprezinta o etapa a vietii in care copilul incepe sa dezvolte o gandire analitica, critica si independenta. De asemenea, este perioada in care acesta isi sustine opiniile cu mare fermitate, de aceea, dorintele lui ar trebui, in mod subtil, luate in considerare. Jocurile video, pe console, puzzle-urile, sau imbracamintea sport se pot regasi pe lista ta de cumparaturi, drept cadouri perfecte de Mos Nicolae. Incurajeaza-l sa faca multa miscare, asa ca l-ai bucura, cu siguranta, daca i-ai cumpara un set de role sau patine. Castile sau un sistem audio il pot ajuta, de asemenea,  sa isi cultive pasiunea pentru muzica buna.

Mult succes in alegerea celor mai ingenioase cadouri perfecte de Mos Nicolae!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu