cupio.ro/

6 utilizări alternative ale mierii naturale. Află cum mai poți beneficia de mierea naturală!

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Mierea naturală a devenit extrem de populară și nelipsită din recomandările pentru un stil de viață sănătos. Din punct de vedere al calităților nutritive, și-a demonstrat beneficiile într-o serie de domenii, de la curele de slăbire, la dieta sportivilor profesioniști sau amatori. Componența nutritivă a mierii o face un aliment complex care poate avea o influență benefică extraordinară asupra organismului în perioadele de efort, sau pentru reglarea unor funcții interne esențiale.

Această utilizare alimentară, deși foarte extinsă, nu este singura utilizare cunoscută a mierii. Așadar, mai jos ai o listă cu ce mai poate face un borcan de miere naturală pentru sănătatea ta.

  • Tratament cosmetic. Mierea are capacitatea de a hidrata pielea, ceea ce o transformă în materie primă importantă pentru o serie de produse cosmetice. Bineînțeles, poate fi folosită de către femeile care vor un ten perfect și ca atare. Se poate o face mască din miere care se aplică pentru în jur de 20 de minute pentru ca masca să acționeze. De asemenea, este un produs benefic și pentru tratarea mâinilor crăpate, așa că iarna, borcanul cu miere nu ar trebui să lipsească din orice cămară care se respectă. Mai mult, mierea ajută și în tratarea buzelor crăpate.
  • Tratament împotriva acneei. Adolescenții care suferă de această afecțiune, ar trebui să încerce tratamentul cu miere naturală datorită proprietăților antibacteriene și antifungice pe care le are acest produs. Se va prepara o mască din miere care va fi aplicată în zonele cu acnee. Efectele se vor vedea în scurt timp. Atenție, nu topi miere cristalizată pentru a-ți face masca deoarece riști să distrugi o serie de compuși benefici.
  • Efect antiseptic. Mierea este recomandată pentru tratarea plăgilor. Dezinfectează și grăbește vindecarea. Așadar, dacă ai un accident care se lasă cu răni superficiale, tratează-le cu miere, va ajuta la regenerarea țesuturilor. Este foarte eficientă în tratarea cicatricilor și a arsurilor.
  • Îngrijirea părului. Mierea este, probabil, cel mai bun tratament pentru hrănirea firului de păr. Nu aplica, însă, mierea ca atare în par. Adaugă o linguriță de miere la cantitatea de șampon pe care o utilizezi în mod curent. Chiar dacă ai un șampon foarte bun, mierea îi va potența calitățile, oferindu-ți un păr mai sănătos și mai frumos.
  • Leac împotriva mahmurelii. Dacă ai un borcan de miere prin casă, poți renunța la zeama de varză dimineața după o petrecere nebună. Câteva linguri de miere îți vor ajuta organismul să proceseze mai repede alcoolul. Adaugă niște suc de portocale și un iaurt în lupta cu mahmureala și te vei simți perfect în cel mai scurt timp.
  • Ajută la vindecarea răcelii. O rețetă extrem de cunoscută de leac împotriva răcelii este sucul de lămâie cu miere. O formă ușoară poate fi tratată în exclusivitate cu această rețetă.
melimeloparis.ro