cupio.ro/

Zece alimente care ajuta la detoxifierea colonului

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Detoxifierea colonului si alimentatia sanatoasa

Asa cum rezulta din lucrarea “Un brevet de viata lunga. Sanatatea este in farfuria ta” apartinand doamnei doctor Virginia Faur, datorita faptului ca rezerva moderna de hrana este lipsita de nutrient, tot mai multi oameni acuza probleme gastro-intestinale. Insa, o simpla schimbare a dietei va contribui, in primul rand, la detoxifierea colonului si, in al doilea rand, la inlaturarea simptomelor neplacute.

Tractul digestiv reprezinta “poarta” dintre alimentele care sunt consumate zilnic si sange, fiind primul pas in procesul de curatare naturala a acestuia, deoarece bacteriile benefice din intestin contribuie la neutralizarea microorganismelor nedorite, in timp ce enzimele ajuta la descompunerea hranei.

In vederea rezolvarii eficiente a cauzelor care dermina afectiuni intestinale, medicii ne recomanda cateva modificari dietetic care vor ameliora aceste neplaceri. Una dintre regulile de baza o reprezinta suplimentarea aportului de fibre alimentare la 20- 35 de grame pe zi. Fibrele sunt responsabile de imbunatatirea tranzitului intestinal, reface flora si echilibrul la nivel gastric si permite inmulriea bacteriilor bune.

Dintre alimentele care ajuta la detoxifierea colonului si care mentin un mediu intestinal salubru, sanatos, se cuvine a fi enumerate 10 dintre cele mai importante.

1. Apa

Se pare ca apa, alimentul vital pentru buna functionare a intregului organism, este primul in top. Deoarece corpul uman este alcatuit in proportie de 70% din mediu lichid, cu cat colonul este mai hidratat, cu atat va fi mai sanatos si ferit de aparitia germenilor patogeni. Un consum ideal de lichide de 8 pahare/zi, fara fluor sau clor contribuie la mentinerea unui mediu digestive salubru.

O varianta benefica privind detoxifierea colonului este reprezentata de apa cu sare de mare. Omul care sufera din cauza deshidratarii se va plange din cauza constipatiei si a acumularii de toxine, care duce la boala si la slabirea sistemului imunitar. Prin urmare, medicii ne recomanda adaugarea unui praf de sare de mare in apa consumata in vederea favorizarii unei dezintoxicari benefice.

2. Spirulina

Tractul digestiv va fi curatat intr-un mod optim daca se consuma, in mod regulat, doua capsule de spirulina dimineata. Aceasta este o sursa bogata de clorofila si nutrienti care ajuta la repararea tesuturilor distruse.

3. Alimentele verzi

alimente ce ajuta la detoxifierea colonului

Sursa: abcblogs.abc.es

Detoxifierea colonului in mod natural nu ar fi posibila fara un consum de alimente verzi. La fiecare masa, se pot consuma legume verzi, in special salata verde, mazare, broccoli sau frunze de patrunjel sau marar. Spanacul, sparanghelul, telina, prazul sau frunzele de sfecla sunt si ele surse inestimabile de clorofila, care adera la mucoasa peretelui intestinal si incetineste cresterea bacteriana, inlatura din colon microorganismele implicate in putrefactie si vindeca mucoasa care captuseste tractul gastro-intestinal.

4. Marul

Denumit si “regale fructelor”, marul se afla in top datorita continutului sau ridicat de pectin si alti  nutrienti care sa reduca capacitatea substantelor toxice de a se acumula in colon. Pectina este responsabila si de inlaturarea metalelor grele din organism.

5. Avocado

alimente detoxifierea organismului

Sursa: Public Domain Pictures

Cunoscut drept “untul vegetal”, avocado contine, ca si merele, fibre solubile si insolubile care ajuta la detoxifierea colonului. Contine acizi grasi esentiali omega care lubrifiaza peretii intestinului si  elimina, intr-un mod optim, deseurile. Raportul dintre fibrele solubile si insolubile este de 1:3. Fibrele solubile sunt importante pentru absorbtia apei care leaga materiile digerate, pentru a le ajuta sa inainteze mai usor prin tractul digestiv. Acest efect mecanic mai ajuta si la mentinerea unor scaune regulate, bine formate si previn acumularile nedorite de substante toxice care duc la constipatie. Fibrele insolubile curate colonul si fac scaunele sanatoase, reducand riscul aparitiei cancerului de colon.

6. Usturoiul

Pe langa faptul ca usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice natural, acesta este considerat a fi prietenul colonului, mai ales daca se consuma 3-5 catei pe zi, preferabil pe stomacul gol. Prin efectul sau dovedit de antibiotic, usturoiul distruge Helicobacter Pylori din stomac, bacteria responsabila de aparitia ulcerului gastro-intestinal.

7. Semintele de in si chia

Datorita fibrelor si grasimilor sanatoase care ajuta la promovarea unei digestii sanatoase, semintele de in si chia ajuta la detoxifierea colonului, reduc inflamatia si stabilizeaza membranele celulare.

8. Lamaia

Sursa: Wikimedia Commons

Un pahar de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie, baut dimineata, ajuta la curatarea intestinelor si a intregului organism. Fiind o sursa recunoscuta de vitamina D, lamaia ajuta si la intarirea sistemului natural de aparare a organismului, tinand departe corpul de racelile nedorite.

9. Alimentele fermentate

Daca sunt preparate in casa, alimentele fermentate, precum borsul, zeama de varza, muraturile facute fara otet, iaurtul sau chefirul contin bacteria benefice, vitale unei bune functionari a sistemului digestiv. Acestea sunt responsabile de digerarea optima a hranei, absorbtia nutrientilor, indepartarea bacteriilor daunatoare si de eliminarea rezidurilor toxice din corp. Pentru a contribui la indepartarea cauzelor care distrug flora intestinala, se recomanda frecvent consumul de alimente fermentate.

10. Zerul

Ultimul, dar nu cel din urma aliment care ajuta la detoxifierea colonului este zerul. Acesta este o sursa de proteine de calitate fi poate fi consumat de catre persoanele de toate varstele. 1% din proteine se regasesc in zer, care, in plus, este foarte bogat in aminoacizi, enzime puternice si minerale organice, cum ar fi potasiu, magneziu, sodiu, fosfor, fier, zinc, cupru sau mangan. Aceste imbunatateste digestia, deoarece are un continut ridicat de acid lactic, care reduce numarul de ciuperci si de bacteria de la nivelul tractului intestinal, iar ph-ul scazut al sau faciliteaza functia digestive. De asemenea, el ajuta la diminuarea efectelor cirozei hepatice si imbunatateste starea de spirit, datorita continutului de triptofan. Nu in ultimul rand, zerul elimina stresul, kilogramele in plus, energizeaza si hidrateaza organismul si este un bun reglator al tensiunii arteriale.

 

melimeloparis.ro