cupio.ro/

Sfaturi pretioase pentru ochi sanatosi

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Invata sa ai ochi sanatosi si vederea puternica

In articolul “10 Tips for Helthy Eyes”, publicat pe pagina de internet webmd.com, ni se ofera sfaturi pretioase despre cum sa avem ochi sanatosi si sa ne mentinem vederea puternica. Potrivit opiniilor specialistilor,  “ Atunci cand vezi bine si nu resimti nicio iritatie a ochilor, este foarte usor sa uiti sa consulti medicul oftamolog”. Dar prevenirea imbolnavirii acestora este la fel de importanta ca si sanatatea lor, caci poate fi prea tarziu cand iei atitudine in momentul in care observi ca ai o problema, asa ca trebuie sa iei lucrurile din prima. Cea mai buna metoda de tratarea este preventia, asa ca, mersul periodic la medicul specialist iti va garanta ca vei avea o acuitate vizuala de fier.

Ce ne spun sondajele?

Un sondaj realizat de Asociatia Americana de Optometrie ne arata ca 85% dintre subiecti considera vederea ca fiind lucrul lor cel mai de pret, insa s-a constat ca mai putin de jumatate dintre repondenti au efectuat un control oftalmologic in ultimii 2-3 ani, potrivit aceluiasi articol enuntat anterior.

Ca o concluzie,  oamenii din ziua de astazi nu se mai ingrijesc de a preveni afectiunile care ii pot lovi dintr-o data. Este de retinut faptul ca multe afectiuni oculare ii iau pe oameni pe nepregatite, caci poti avea o acuitate vizuala de invidiat si, dintr-o data, intr-o zi sa te confrunti cu dificultati de vedere.

Sursa: ro.wikipedia.org

Ai peste 40 de ani? Un control anual iti poate fi de mare ajutor

Persoanele trecute de varsta de 40 de ani trebuie, obliogatoriu, sa faca o vizita la medic cel putin o data pe an pentru a preveni problemele legate de imbatranirea ochiului si defectele ce pot aparea: alungirea retinei, cataracta, glacomul, mai ales in cazul celor care au avut in familie o persoana cu asemenea boala.

De asemenea, medicii ne recomanda sa efectuam primul control al copiilor intre 6-12 ani, in scopul detectarii defectelor de vedere care le pot impiedica abilitatea de a invata.

Sursa: visionopticians.com

Spune medicului tau istoricul starii tale de sanatate

Este foarte important pentru medic sau optometrist sa cunoasca cu precizie starea dvs de sanatate si sa aiba cat mai multe detalii privitoare la istoricul medical. Acestea il vor ajuta sa faca o evaluare cat mai eficienta, sa identifice cauza bolii si sa stabileasca un diagnistic corect.

Foarte multi pacienti nu isi dau seama ca, pentru a avea ochi sanatosi, trebuie sa fii ferit de o serie de afcetiuni cronice. In plus, hipertensiunea, presiunea sangelui si diabetul se pot identifica foarte usor prin ochi.

Consuma cat mai multe fructe si legume

Pentru sanatatea organismului in general, dar, mai ales a ochilor, consuma foarte multe alimente verzi, ce contin foarte multa luteina. Pe aceasta lista se gasesc spanacul, varza, broccoli. Un studiu realizat ne arata ca ardeii potocalii contin cea mai mare cantitate de zeaxantinina, o substanta care nu poate fi produsa, in mod natural, de organism. De aceea, este foarte important sa o procuram din alimentatie. Un fruct vital pentru cai care este o prioritate sa aiba ochi sanatosi il reprezinta coacazele negre sau rosii, ce contin antocianine si acizi grasi esentiali, potrivit publicatiei “5 alimente benefice pentru sanatatea ocupara”. Coacazele negre au un efect protector asupra functiei vizuale in timpul inflamatiei retinei. Morcovul contine o sursa importanta dee vitamina A, betacarotenul, esential pentru imbunatatirea vederii pe timp de noapte si prevenirea orbirii si a cataractei.

Publicat de: Roxana

melimeloparis.ro