cupio.ro/

Salvia- beneficiile si miracolele sale

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Salvia – o adevarata minume a naturii

Inca din Antichitate, salvia avea sa devina o planta preferata a oamenilor, care au fost constienti de puterea sa de a vindeca o multime de boli.

Deoarece au observat ce este o planta cu potential gastronomic, dar si medical,  europenii au început să o cultive masiv, şi au îmbinat, astfel, utilul cu plăcutul. De altfel, datorita multiplelor sale miracole pe plan medical, un alt nume al ei este "planta cu 1000 de virtuţi".

Cel mai des, aceasta este indicata pentru proprietatile sale digestive, antiinflamatoare, antihipertensive, deoarece tine sub control tensiunea arteriala, astringente, atiseptice si bacteriologie. Mai mult decat atat, este recomdandata in stari febrile, spasme, afectiuni circulatorii, dureri de cap, migrene, dar si pentru calmarea sistemului nervos.

Potrivit articolului “ Puterea vindecatoare a salviei. Cum sa o folosesti ca sa tratezi diverse afectiuni”, unii fitoterapeuti o recomandă şi în maladii precum Parkinson sau Alzheimer sau în afecţiuni ale sistemului respirator, precum crizele de astm, laringitele sau amigdalitele. Iar liste proprietatilor sale miraculoase nu se opreste aici.

salvia funze

Sursa: frunza-verde.ro

Lupta contra radicalilor liber si incetineste procesul de imbatranire

Salvia este foarte utilizata si in industria cosmetica, in cadrul unor creme hidratante si antiinbatranire. Previne radicalii liber, fiind un adevarat gardian al contra acestora.

Extrem de folosita in afectiunile genitale

Datorita caracteristicilor sale antiinflamatoare, planta este foarte benefica in tratarea sindromului premenstrual, dar si a altor afectiuni feminine, combate sterilitatea, stimuleaza fertilitatea prin impulsionarea circulatiei sangvine.

Un aliat al stomacului si fierii

Regleaza functiile stomacului, ale bilei si ale ficatului, stimuleaza secretia biliara, reduce balonarea si amelioreaza lipsa poftei de mancare.

Cu se poate prepara?

Sursa: almanahonline.ro

Avem la dispozitie multiple variante de intrebuintare, printre care se numara ceaiurile, capsulele, tincturile, cataplasmele si infuziile.

Cea mai comuna forma de utilizare este ceaiul din flori si frunze. Se pun 1-2 lingurite la o cana de apa clocotita, care se infuzeaza timp de 5-10 minune, maxim un sfert de ora, daca dorim sa fie sub forma mai concentrata. Datorita efectului sau hipotensor, la persoanele care au o tensiune mai scazuta, se recomanda o infuzie de aporximativ 5 minute. In acest mod, se evita efectele nedorite, precum ametelile, senzatia de neputinta si instabilitate.

Daca vrem sa obtinem un efect mai pronuntat, este indicat sa folosim salvia sub forma de tinctura, pe care o putem prepara din 20 de frunze la 100 de ml de alcool, pe care le lasam la macerat pentru 10-14 zile. Se administreaza 20 de picaturi de 3 ori/zi.

Daca suferim de afte bucale sau dureri de gat, putem face o gargara cu apa de salvie sau ceai din infuzie concentrata, iar la afectiunile intime putem apela la baile in sezut.

melimeloparis.ro