cupio.ro/

Remedii pentru raceala care vor ajuta sa invingi iarna

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Remedii pentru raceala sau ce iti trebuie iarna

Iarna este bine cunoscuta pentru virozele si infectiile bacteriene care pun stapanire pe marea masa a populatiei. Sistemul imunitar scazut, alimentatia deficitara in fructe si legume de sezon contribuie la instalarea microorganismelor care conduc la dezvoltarea unor forme nedorite de rinite, sinuzite, amigdalite si dureri de gat persistente. Cu acest prilej, este binevenita cunoasterea unor remedii pentru raceala sau gripa, care te vor ajuta sa treci mai usor peste afectiunile suparatoare ale sezonului rece. Unele dintre ele sunt arhicunoscute, altele sunt o noutate pentru populatie.

In ultimii ani, preocuparea medicilor este de a trata, pe cat posibil, problemele legate de infectiile orl pe care naturala, pentru a nu mai recurge atat de des la utilizarea antibioticelor.

Desi ofera o protectie in cazul complicatiilor, efectele acestora depasesc, de cele mai multe ori, beneficiile terapeutice, utizarea lor excesiva deregland flora intestinala si scazand rezistenta sistemului natural de aparare a organismului.

Deoarece in lumea medicala sunt cunoscute o sumedenie de remedii pentru raceala sau gripa, ne propunem sa facem un top al celor mai folosite 5 metode naturiste de a elimina virusii si de a scapa de durerile de gat si de nasul infundat. In plus, acestea au rolul de a  imbunatati rezistenta organismului si de a diminua frecventa imbolnavirilor.

  1. Lamaia

    remdii pentru raceala

    Sursa: en.wikipedia.org

Sursa nepretuita de vitamina C, lamaia este un aliat de nadejde pe timpul iernii. Consumul regulat al sau, impreuna cu mierea de albine, duce la intarirea sistemului imunitar. Deoarece este un aliment alcalinizant, lamaia contribuie si la mentinerea echilibrului acido-bazic de la nivelul stomacului. Aceasta poate fi consumata, cel mai adesea, sub forma de limonada, sau de zeama preparata in diferite modalitati, conform preferintelor sau gusturilor fiecaruia. Pentru ca rezultatele sa dea roade, se recomanda consumul zilnic a unei jumatati sau a unei lamai intregi, cel putin pret de 10 zile. Pe langa tratamentul in cazul infectiilor tractului respirator superior, ea mai contribuie la combaterea febrei, a constipatiei sau indigestiei, a hemoragiilor, arsurilor sau afectiunilor reumatismale. Este foarte utila si in dietele de slabit si in normalizarea tensiunii arteriale.

  1. Propolisul

In topul celor mai cautate remedii pentru raceala se afla si propolisul. Denumit si “clei de albine”, acesta este o substanta rasinoasa provenita de la nu mai putin de specii de 20 de arbori, fiind o adevarata bariera protective contra infectiilor. Studiile realizate de cercetatori in ultima perioada demonstreaza faptul ca propolisul este responsabil de distrugerea a nu mai putin 21 de specii de bacterii, 9 specii de ciuperci parazitare, 30 de tipuri de virusi. Aceste proprietati il fac cel mai puternic medicament antiinfectios cunoscut in lumea medicala.

Se poate consuma ca atare sau sub forma de tincture sau de miere propolizata. Se poate folosi si pentru uz extern sub forma de apa sau unguent de propolis.

  1. Echinaceea

Potrivit unui articol aparut anul trecut in Jurnalul National, echinaceea este considerata antibioticul natural care poate trata 8 tipuri de boli. Aceasta a deveni deja renumita in lumea medicala, datorita capacitatii de a imbunatati imunitatea organismului. In afara de aceasta, ea mai contribuie si la procesul de curatare a sangelui si a intregului sistem limfatic si de catalizare a globulelor albe. De asemenea, echinaceea este un remediu pentru raceala ideal, deoarece actioneaza optim in tratarea virozelor, a gripei si a afectiunilor pulmonare. Se poate consuma sub forma de ceai, tinctura sau comprimate.

  1. Catina

    Sursa: https://upload.wikimedia.org

Catina este o buna sursa de vitamine, continand complexul B, vitamina E, A, K si C. Studiile medicale realizate de-a lungul timpului au confirmat ca aceasta contine de 8 ori mai multa vitamina C decat piersica, ce 20 de ori mai mult decat marul paduret si de 200 de ori mai mult decat strugurele. Ca remediu pentru cresterea imunitatii, se poate obtine un amestec de catina cu o cantitate dubla de miere de albine. Compozitia se lasa la macerat si se consuma cam 1-2 lingurite zilnic, in functie de varsta.

  1. Ghimbirul

Ultimul, dar nu cel din urma remediu pentru raceala este ghimbirul. Provenit din Asia, acesta cunoaste o istorie de mai bine de 5000 de ani de utilizare datorita proprietatilor sale antioxidante. In plus, medicii il recomanda si in tratarea virozelor de la nivelul cailor respiratorii superioare, gripe, indigestie, senzatie de grata sau de varsaturi. Mai mult decat atat, este un foarte bun expectorant si creste pofta de mancare. Recomandat este ceasul din planta, care se filtreaza printr-o bucata de panza curata. Se mai poate folosi si sub forma de tinctura. Fiind usor picant, se introduce treptat in alimentatie.

melimeloparis.ro