Negresa de post-cea mai simpla reteta pentru zile dulci

Negresa de post-cea mai simpla reteta pentru zile dulci

Postul este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Insa, aceasta ar trebui insotita si de purificarea spirituala, care de cele mai multe ori pune in pericol sanatatea noastra, Pe langa abtinerea de la produse de origine animala, postul inseamna si impacarea cu aproapele, vorba buna si fapte bune pentru cel ce are nevoie de ajutor.  In lipsa alimentelor pe baza de proteine si grasimi animale, postul ne ofera prilejul de a savura cateva mancaruri si deserturi delicioase. Negresa de post este considerata una dintre cele mai usoare si mai rafinate retete pe care gastronomia romaneasca o pune la dispozitie „amatorilor” de dulciuri.

Pufoasa, gustoasa, ieftina si simplu de realizat, negresa de post indulceste sufletele oaspetilor doritori sa devoreze cele mai alese bucate.

Gata in doar 35 de minute, prajitura este un preparat de minima complexitate. Se prapara in maxim 5 minute si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pentru a se coace.

Negresa de post-ingrediente savuroase pentru o reteta de casa rafinata

negresa de post
Sursa: LaLena.ro

Cu toate ca nu se folosesc ouale sau untul, negresa de post poate deveni o adevarata placere si savoare culinara. Respectand intocmai ingredientele si pasii de urmat, gospodinele isi vor rasfata familia si oaspetii cu cele mai apetisante prajituri.

Pentru prepararea prajiturii, ai nevoie de 80 de grame de faina, 240 ml de apa, 250-280 gr de zahar, 100 gr cacao pudra, 80-100 ml de ulei, 1 lingurita de sare, 2 fiole esenta de vaniloe si 1/2 de lingurita de bicarbonat alimentar sau praf de copt. Optional, deasupra se poate adauga zahar pudra pentru decorat.

Negresa de post-gata in 30 de minute!

 

Pregateste o delicioasa negresa de post in doar 30 de minute. Intr-un bol mare  adauga faina si restul de ingrediente uscate: cacao, zahar, sare si bicarbonat. Amesteca bine cu telul pana ce compozitia se omogenizeaza. Dupa ce ai trecut de primul pas, intr-un vas separat adauga uleiul si esenta de vanilie peste apa. Omogenizeaza cat mai bine cu ajutorul unui tel, pentru a obtine un aluat lichid, dar omogen.

Acum ai ajuns la ultimul pas. Adauga aluatul in tava si uniformizeaza cu o spatula, miscand usor tava. Savuroasa negresa de post va fi gata stand la cuptor pret de 30 de minute la foc mediu spre mic. Dupa jumatate de ora, tava se scoate si se lasa sa se raceasca.

Daca alegi ca prajitura sa aiba un design mai aparte, orneaz-o pe deasupra cu zahar pudra. Se taie in patrate egale si se serveste rece. Dupa gust, se poate adauga si gem pe deasupra in loc de zahar.

Pofta buna si rasfat pe cinste!

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu