cupio.ro/

Mituri despre antrenamentele cu greutăți pe care fetele ar trebui să le uite

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Dacă ești o fire sportivă, faci sport regulat și urmărești tendințele din fitness s-ar putea ca deja să fi citit toate articolele care spun cât de dăunătoare sunt pentru fete antrenamentele cu greutăți, cum poți să-ți crești musculatura și să-ți pierzi feminitatea și grația. Dacă ți-ai propus să mergi la sală serios anul acesta, nu lăsa să te sperie sfaturile. Ia-ți echipamentul și începe antrenamentele.

Hai să vedem cele mai frecvente mituri care sunt „fluturate” în online pe care ar trebui să le ignori!

Femeile dezvoltă mușchi inestetici dacă se antrenează cu greutăți

Specialiștii spun că acest mit rămâne mit. Totuși, trebuie respectate câteva reguli dacă vrei ca antrenamentele tale să fie eficiente. Așadar, dacă te concentrezi pe forță, dacă rămâi în intervalul 5-12 repetări și trei serii, nu ai de ce să îți faci griji.

Pentru arderi mai rapide, încearcă să folosești greutăți mai mari.

Antrenamentele de forță nu te ajută să slăbești

FALS! Speriată de această perspectivă, preferi să alergi pe bandă până la epuizare decât să faci niște exerciții cu gantere. Ei bine, ar trebui să știi că antrenamentul cu greutăți nu ar trebui să lipsească dintr-un program sustenabil de luptă cu kilogramele. Spre deosebire de antrenamentele cardio, antrenamentele de forță asigură o ardere prelungită a caloriilor și după antrenament.

Aparatele sunt mai bune decât ganterele sau barele cu discuri

Într-adevăr, aparatele sunt mai ușor de utilizat, așa că, mulți le preferă pentru antrenarea anumitor grupe de mușchi. Sunt eficiente în lucrarea acelei grupe, dar dezavantajul este că eficiența lor se oprește la grupa de mușchi pentru care au fost concepute. Ganterele și barele cu discuri permit exersarea mai multor grupe de mușchi în același timp, dar și deprinderea și controlarea mișcării corecte.

Antrenamentele cu greutăți creează dezechilibre și cauzează probleme cu spatele

Atât timp cât mișcarea este corectă, iar greutățile nu sunt peste capacitățile tale, totul este în regulă, antrenamentul este unul sigur și eficient. Dacă ești la început, cere sfatul unui specialist pentru a deprinde mișcările corecte.

Antrenamentele eficiente sunt doar în sală

Fals din nou! Nu trebuie să mergi la sală zilnic pentru a face eficient antrenamente cu greutăți, mai ales dacă ești începătoare. Sunt multe exerciții de forță pe care le poți face acasă cu greutatea corpului. De exemplu, genoflexiunile, flotări, tracțiuni, sau dips. Când stăpânești aceste exerciții poți să-ți cumperi o pereche de gantere pentru acasă și să variezi antrenamentul.

Este nevoie de multe ore de antrenament pentru a putea vedea beneficiile

Atenție, nu este nevoie să faci sesiuni interminabile de antrenament cu greutăți pentru a începe să vezi beneficiile. Concentrează-te pe eficiență, așadar antrenează-te până când îți simți mușchii obosiți. De obicei, este suficient să te antrenezi 30-40 minute.

Spor la antrenamente în 2018

melimeloparis.ro