cupio.ro/

Doua retete delicioase din pulpe de pui

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Cum preparam pulpe de pui?

Putem prepara pulpe de pui in diverse moduri, fie ca le prajim, le firbem, facem din ele o mancare gatita sau le gatim la cuptor. Desi fiecare mod de a pregati mancarea favorita are un gust si un farmec aparte, este bine de stiut ca cel mai bun preparat este cel dat de preferintele tale culinare.

In prezentul articol, ne propunem sa prezentam si sa detaliem doua retete delicioase ce au la baza acest ingredient minune, pe care il vom condimenta, in principal, cu rozmarin si usturoi. Se pune la cuptor cu sos, iar la servire, cu siguranta te va face sa te lingi pe degete.

Pui aromat cu rozmarin si usturoi

Pulpe de pui cu cartofi

Sursa: pixabay.com

Aceasta este o prima reteta pe care ne propunem sa o descriem sis a aflam, apoi, opiniile gospodinelor noastre.

Pentru a prepara minunatele pulpe de pui, avem nevoie, in primul rand, de 4 bucati de copane, o lamaie, o crenguta de rozmarin, o capatana de usturoi, iar apoi ornam cu ulei, sare, piper, ingredient nelipsite din bucataria noastra.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam? Taiem lamaia in doua bucati, jumatate din ea se stoarce si facem un suc. Cu zeama de la aceasta stropim carnea si lasam la marinat pentru 15 minute. Punem pulpele intr-o tava de cuptor si presaram usturoi taiat pe din doua, si cealalta jumatate de lamaie, pe care o feliem subtire si punem si crenguta de rozmarin. Condimentam, in cele din urma, cu sare, piper si ulei, si punem tava la cuptor, la 210 grade, pentru 45 de minute.

Se scoate si se serveste ca atare, insotita de o garniture de legume sau cartofi.

Pulpe de pui pe pat de castraveti

Pulpe de pui cu castraveti

Sursa: en.wikipedia.org

Aceasta este o reteta un pic mai complexa decat prima, insa poate fi mai delicioasa si preferata de cei carora le plac castravetii si mararul. Pentu a prepara reteta, avem nevoie de urmatoarele ingredient: 1 kg pulpe de pui, 3 roşii, 2 linguri ulei, sare, piper, 6-7  castraveciori proaspeţi, 4 căţei de usturoi, 1 linguriţă mărar uscat, 1 linguriţă rozmarin uscat.

Pentru a prepara aceste pulpe de pui la cuptor, se asaza intr-o tava castravetii curatati si feliati pe lungine, cat mai inghesuiti, astfel incat sa formam un pat compact. Apoi se oparesc rosiile prêt de cateva secunde in apa clocotita, se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se feliaza. Se pune sara, piper si se adauga feliile de rosii si usturoiul pisat. Deasupra punem carnea si adaugam rozmarinul si mararul, apa si putin ulei. Tava se baga la cuptor, la 210 grade, timp de 30 de minute.

melimeloparis.ro