cupio.ro/

Detoxifierea intestinelor, ficatului si rinichilor- secretul tineretii

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

 

Cercetarile de specialitate realizate in ultimii ani de catre prestigioase institute medicale americane si europene au demostrat legatura stransa intre detoxifierea intestinelor si speranta de viata mult imbunatatita a oamenilor care adopta un regim de viata sanatos. Studiile efectuate de catre  medici romani si straini cu renume au evidentiat ca aproape 80% din bolile mileniului trei isi au radacina in functionarea deficitara a sistemului digestiv. Prin urmare, detoxifierea intestinelor in functie de zona tinta ar trebui sa fie o preocupare primordiala a omului modern.

In acest sens, programele personalizate de curatare a rezidurilor ce se depun la nivelul fiecarui organ intern principal vor urmari cresterea vitalitatii, a energiei si fortificarea sistemului natural de aparare.

In urma unor analize amanuntite si a problemelor particulare cu care se confrunta fiecare pacient in parte, se va stabili o strategie personalitatea care sa urmareasca detoxifierea intestinelor, a ficatului, a plamanilor,  a sangelui, a pielii, a rinichilor si a cailor urinare

Colonul, rinichii si ficatul sunt organe care proceseaza si scot afara din organism toxinele, de aceea curatarea lor are o influenta sporita in combaterea afectiunilor cronice.

Detoxifierea intestinelor- sursa ta de sanatate

 

Functionarea optima a intregului corp se bazeaza, in primul rand, prin curatarea regulata a tractului gastrointestinal. Drenarea deseurilor se va procesa intr-un timp mai scurt in conditiile unui intestin curat. Consumul excesiv de alimente de origine animala, excedentul de proteine favorizeaza o depunere mai rapida a deseurilor, scazand, astfel, vitalitatea si imunitatea organismului. In plus, detoxifierea intestinelor previne aparitia timpurie a chisturilor, polipilor si adenoamelor.

In urma procesului de curatare a stomacului si a intregului sistem digestiv, se  restabileste echilibrul acido-basic, flora intestinala, iar microorganismele si ciupercile daunatoare sunt, astfel, indepartate.

Mai exact, echilibrul acido-bazic contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice si a sucului gastric responsabil de aparitia gastritelor sau a ulceraciilor.

Detoxifierea intestinelor se poate realiza, fie printr-un regim alimentar stabilit cu strictete sub indrumarea medicului nutrritionist. Regimul alimentare ia in calcul alimentarea echilibrata si respectarea necesarului zilnic de nutrienti: proteine, carbohidrati, vitamine, fibre si amino-acizi esential.

In afara de conduita alimentara, la detoxifierea organismului contribuie si tratamentul naturist cu plante si alimente care favorizeaza tranzitul intestinal.

Plantele si alimentele beneficie pentru detoxifierea colonului

detoxifierea intestinelor prin psylium

Sursa: Parenting Healthy Babies

Dintre plantele prietenoase sistemului digestiv, radacina de papadie contine o cantitate generoase de insulina folosita de bifidobacteria. Bifidobacteria face parte din flora intestinala care se regaseste la nivelul stomacului si a al intestinelor. Previne imbolnavirile frecvente si instalarea sindromului colonului iritabil.

Pentru detoxifierea intestinelor si a ficatului, radacina de papadie se consuma sub forma de ceai, infuzie, tinctura ori capsule.

Semintele de psylium sunt o alta modalitate de curatare a colonului. Consumate ca atare, in iaurt sau cu fructe la micul dejun, semintele contribuie la imbunatatirea tranzitului intestinal, combate constipatia si ajuta enorm in dietele de slabit.

De asemenea, curatarea eficienta a colonului se bazeaza pe un aport suficient de lichide ( apa plata, sucuri de fructe/legume, ceaiuri). Renuntarea la fumat, la consumul exagerat de alcool, reducerea consumului de carne si cereale dulci sunt pasi importanti ce trebuie urmati pentru detoxifierea intestinelor.

In combinatie cu apa, argila este un aliment minune, care confera o senzatie de satietate si creeaza spatii poroase, care actioneaza ca un burete ce absoarbe rapid toxinele, pesticidele, ierbicidele si alte substante chimice prezente in interiorul sistemului digestiv.

Detoxifierea rinichilor si a cailor urinare

rinichii detoxifiere

Sursa: Anatomie si fiziologie

Cu rol de filtrare a substantelor toxice si a impuritatilor rezultate in urma metabolizarii alimentelor, rinichii fludifica si curata fluxul sanguin. Un corp sanatos nu ar putea avea o functionare corespunzatoare fara rinichi in parametri optimi. De aceea, detoxifierea rinichilor este extrem de importanta.

Apa potabila de calitate si regimul alimentar favorizeaza procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Simpla hidratare eficienta reprezinta un prin pas catre o detoxifiere eficienta. Porii rezultati in urma transpiratiei si cantitatea mai mare de lichide sunt bune conductoare si favorizeaza procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Detoxifierea rinichilor se poate realiza si prin consumul sporit de sucuri naturale. Sucul de merisor lupta eficient contra infectiilor tractului urinar si curata excesul de oxalat de calciu,principalul responsabil de aparitia litiazei renale.

Sfecla rosie este o sursa bogata de betaina, care creste aciditatea urinara, eliminand toxinele si fosfatul de calciu acumulate la nivelul sistemului excretor. Gratiei minunatelor proprietati antioxidante, betina imbunatateste functia renala si impiedica instalarea litiazei renale.

Lamaia creste nivelul de citrat din urina, in timp ce sucurile de telina, dovlecel, salata verde, morcovi, varza spanac sau de fructe elimina toxinele si sunt o buna sursa de antioxidanti esentiali.

Detoxifierea ficatului

Sursa: detoxifierea colonului si a ficatului

Un ficat sanatos este principalul responsabil pentru lupta contra factorilor alergeni si a toxinelor din corp. Pentru mentinerea sanatatii celui mai mare organ intern, orice persoana ar trebui sa consume zilnic alimente bogate in antioxidanti. Acestia provin din vitaminele A, C, E, seleniu, sau beta-caroten.

In plus, complexul de vitamine B, in special vitaminele B6, B12 si acidul folic sunt principalii artizani ai unei detoxifieri optime si contribuie la imbunatatirea functiei hepatice si a metabolismului lipidic.

In afara de acestea, legumele precum varza de Bruxelles, varza, conopida si colina ( vitamina B8) ajuta la procesul normal de metabolizare a grasimilor si la intarirea organismului.

Detoxifierea intestinelor, a ficatului si rinichilor se realizeaza, indeosebi prin cure periodice de curate, bazate pe un aport masiv de fibre si produse de origine vegetala.

melimeloparis.ro