cupio.ro/

Stari de ameteala-identifica ce le poate provoca

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

De ce ne apar stari de ameteala?

 Adesea oamenii se plang de instabilitate, ca nu mai au stabilitate atunci cand stau in picioare, insa nu stiu ce anume le provoaca. Uneori, problemele provocate de manifestari ce ce indica prezenta unor stari de ameteala pot fi greu de identificat, deoarece o multime de cauze se pot ascunde in spatele acestora. Dintre acestea, putem aminti, problemele cardiovasculare, in special hipertensiunea arteriala, tahicardia ( numarul crescut al batailor inimii), o stare de oboseala cronica, insotita de moleseala si senzatia ca ai dormi incontinuu, diverse afectiuni ale coloanei vertebrale, sau chiar un  atac de panica acut. De asemenea, mai pot aparea in momentul cand vrem sa ne ridicam, lucru ce poarta denumirea de ameteli in ortostatism, si au drept factor un episod de scadere a tensiune arteriale, dupa cum aflam de pe site-ul sanatate.bzi.ro.

Daca acestea se intensifica, este semn clar ca problema pacientului in cauza se acutizeaza, iar acesta trebuie sa consulte, in cel mai scurt timp, medicul specialist, pentru a identifica posibila cauza a acestor dezechilibre si pentru a stabili schema de tratament optima pentru fiecare persoana in parte.

Dar daca ametelile ar putea fi simptomul unui vertij?

Sursa: terapianaturala.ro

 In acest caz, lucrurile sunt un pic mai complicate, deoarece medicul trebuie  sa stabileasca, mai intai, un diagnostic diferentiat, pentru a exclude celelalte posibile boli si a fi siguri ca terapia indicata este cea eficienta intr-un asemenea caz. Pentru a scoate din calcul posibile afectiuni, este bine sa stim ca, daca alaturi de aceste stari de ameteala, mai apar si tiuituri in urechi, denumite tinitus, sau acufene, greata, avem impresia ca se invarte pamantul cu noi, ca nu putem sa mentinem un echilibru in timp ce ne deplasam si ca nu putem mentine privirea la un punct fix, potrivit csid.ro,  ca totul prinde ceata in jurul nostru si suntem intr-o stare de confuzie, este clar ca suntem in fata unor manifestari ce insotesc afectiunea numita vertij, care, netratata, poate altera semnificativ calitatea vietii noastre. Circulatia sanguina precara, raul de masina, dezechilibre la nivelul urechii, ca urmare a unor infectii virale sau bacteriene, produc declansarea acestei asa –zise boli, care este mai mult un cumul de simptome neplacut.

Metodele tratare vertijului pornesc la de la schemele alopate si merg pana la exercitii de reeducare vestibulara, necesare corectarii problemelor urechii interne.

In concluzie, nu este bine sa va neglijati cand aveti stari de ameteala, oricare ar fi originea lor, caci, netratate, pot conduce la complicatii mult mai grave.

melimeloparis.ro